La Pública organitza un concurs fotogràfic popular en motiu de les jornades portes obertes

La nova federació d’AMPAs convida a explorar l’art de la fotografia per captar els valors intrínsecs de l’educació pública: #ObjectiuLaPublica

Agafa la càmera i a retratar!

Fotografiar el respecte, la diversitat, la igualtat, la inclusió, la imaginació, la descoberta, el compromís, l’amistat, l’alegria… Fotografiar tots els valors intrínsecs de l’educació pública és el nou repte que proposa al conjunt de la ciutat la nova federació d’AMPAs de les escoles bressol municipals, escoles i instituts d’Igualada La Pública amb motiu de les jornades de portes obertes que comencen dissabte. L’entitat convida el conjunt de famílies, alumnes i igualadins en general a apropar-se a cadascun dels centres, veure’ls des de tots els angles i participar al concurs: “Objectiu: La Pública”. Si l’any passat un total de nou artistes i muralistes de la ciutat van realitzar una intervenció original durant les jornades de portes obertes, enguany la fotografia és la disciplina artística que adquirirà tot el protagonisme, en una iniciativa impulsada en col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (AFI)

A partir d’aquest dissabte, dia en què comença el cicle de portes obertes, tant els propis alumnes com les famílies, els professorat i els afeccionats a la fotografia en general són convidats a apropar-se als diferents recintes educatius que integren La Pública per captar-ne tota l’essència, i després enviar la seva participació a través d’un formulari que trobaran a la web de la federació. El concurs, que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, acceptarà imatges fins el 18 de març. Les fotografies guanyadores s’escolliran a partir dels criteris que determini una comissió d’experts de l’AFI, i es donaran a conèixer a partir del 30 de març.

Per tal d’incentivar la participació entre el conjunt de la comunitat educativa, s’establiran tres categories: Primària (per a nens i nenes de P-3 a 6è), Secundària (adreçat a joves d’ESO) i afeccionats a la fotografia en general (majors de 16 anys). La millor imatge de la categoria inicial rebrà un val per valor de 50 euros en material escolar; la de Secundària, un val per a material escolar per un import de 70 euros; i en la categoria adulta, un val per a material fotogràfic per un import de 100 euros. Les imatges guanyadores s’escolliran a partir dels criteris que determini una comissió d’experts de l’AFI, i es donaran a conèixer a partir de la setmana del 30 de març en el marc d’una exposició que es detallarà en el seu moment. 

Les imatges que es presentin a competició poden ser capturades mitjançant càmera digital o dispositiu mòbil i s’admetrà qualsevol tractament digital, i realitzades dins dels recintes escolars els dies de portes obertes. Les fotografies hauran de ser inèdites, sense haver estat mai presentades ni premiades en cap altre concurs. En el cas dels participants menors de 14 anys, la inscripció haurà de ser feta pels seus pares o tutors (un d’ells). En el cas de fotografies en què hi apareguin persones amb detall, la captació de la imatge caldrà haver-la realitzat amb el seu consentiment i, en el cas que es tracti d’imatges de menors de 14 anys, amb la corresponent autorització paterna/materna.

També a Instagram: #ObjectiuLaPublica

A banda de les tres categories oficials del concurs, La Pública també convida els assistents a les jornades de portes obertes a pujar les seves millors imatges a la xarxa social Instagram amb l’etiqueta #ObjectiuLaPublica. La millor fotografia a xarxes des d’un punt de vista artístic també rebrà un premi, també de 50 euros en material escolar.

Calendari de portes obertes que participen al concurs

Si bé hi ha centres que realitzen jornades de portes obertes en dies lectius, a efectes d’aquest concurs només es permetrà l’accés al recinte educatiu els dies no-lectius, i són només els que s’han referenciat en el llistat següent:

DIACENTRE
Dissabte 29 de febrer, d’11 a 13hEscola Gabriel Castellà
Dissabte 29 de febrer, d’11 a 13hEscola Bressol L’Espígol
Dissabte 7 març, d’11 a 13hEscola Dolors Martí
Dissabte 7 març, d’11 a 13hEscola Bressol La Rosella
Dissabte 7 març, d’11 a 13hInstitut Pere Vives Vich
Dilluns 9 de març, de 17.30h a 19.30hInstitut Badia i Margarit
Dimecres 11 de març, de 17.30h a 19.30hEscola Emili Vallès
Dimecres 11 de març, de 17.30h a 19.30hInstitut Joan Mercader(*)
Dissabte 14 de març, de 10 a 12hEscola García Fossas
Dissabte 14 de març, de 10 a 12hEscola Bressol La Lluna
Dissabte 14 de març, d’11 a 13hInstitut Badia i Margarit
Dissabte 14 de març, d’11 a 13hEscola Ramon Castelltort (*)

(*) AMPA no pertanyent a La Pública.

Una federació amb empenta

La Pública és la nova federació d’associacions de famílies de centres públics d’Igualada que vetlla per la promoció de l’educació de qualitat per al conjunt de la ciutadania. Conformen La Pública les associacions de famílies dels centres Badia i Margarit, Dolors Martí, Emili Vallès, l’Espígol, Gabriel Castellà, García Fossas, La Lluna, Pere Vives Vich i La Rosella. La voluntat de la nova entitat és la d’aplegar el conjunt d’AFAs i AMPAs de centres públics de la ciutat, tenint present que la realitat escolar d’Igualada va estretament lligada amb la del conjunt de la Conca d’Òdena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s